Educatie

Tehnologia avansata iti pune la dispozitie noi posibilitati, dar cea mai valoroasa resursa ramane cea umana. Sesiunile de Internship pentru initiere si  perfectionare in analiza instrumentala oferite de SCIENT asigura o pregatire temeinica intr-un format flexibil.

INTERNSHIP

Centrul de Cercetare pentru Analiza Instrumentala “SCIENT” organizeaza programe de internship pentru absolventi de institutii de invatamant superior in domeniile: chimie, biochimie, farmacie si inginerie chimica.

Programele de internship au ca obiectiv sprijinirea tinerilor absolventi pentru  dezvoltarea si acumularea de competente reale in analiza instrumentala, in diverse tehnici de Cromatografie si de Spectrometrie.

La finalizarea programului de internship participantii vor  obtine un certifcat care atesta competentele obtinute in timpul stagiului in domeniul analizei instrumentale.

CE TREBUIE SA STIE PARTICIPANTII LA PROGRAMELE DE INTERNSHIP:

  • Specialisti in domeniu te vor instrui cu privire la tehnicile de analiza instrumentala, cum, cand si in ce industrii/aplicatii se folosesc acestea,

  • Vei fi implicat in  procesul de analiza instrumentala pe diverse tehnici, incepand cu pregatirea probelor ( extractie sau mineralizare) apoi injectia probelor si interpretarea rezultatelor .

  • Vei participa alaturi de echipa de specialisti la procesul de validare a metodelor de analiza instrumentala,

  • Vei fi implicat in toate procesele de inregistrare a datelor/ probelor pentru  asigurarea trasabilitatii rezultelor analizelor fizico-chimice derulate in timpul trainigului,

PENTRU A TE CALIFICA LA PROGRAMELE DE INTERNSHIP ESTE NEVOIE:

  • Sa fii absolvent de chimie, biochimie, farmacie, inginerie chimica, ingineria mediului,

  • Sa fii pasionat de noutatile intr-un domeniu de varf al chimiei,

  • Sa  ai o atitudine permanent proactiva,

  • Sa fii dispus sa participi la un stagiu full time de 10 saptamani in care sa acumulezi competente reale in analiza instrumentala si fara sa fi remunerat pentru efortul tau,

INITIERE

Structurate In module specifice fiecarei tehnici de analiza instrumentala, sesiunile de internship au durata de timp variabila. Aceste sesiuni  isi propun sa te familiarizeze cu principiile de functionare pentru o tehnica de analiza, cu modul de pregatire a probelor cat si cu operarea softulul utilizat de echipament.

PERFECTIONARE

Deasemeni structurate in module specifice fiecarei tehnici, sesiunile de perfectionare isi propun sa-ti aduca competente teoretice si practice solide in analiza instrumentala. Sesiunile de perfectionare sunt organizate pentru absolventii sesiunilor de Internship pentru intiere cat si pentru absolventi de institutii de invatamant superior ; chimie, biochmie, farmacie, inginerie chimica. In functie de tehnica aleasa pentru perfectionare cursurile se pot desfasura pe cateva saptamani.

DOCTORANZI

Sprijinim doctoranzii si ii incurajam si sa se adreseze Centrului de Cercetare  SCIENT pentru intocmirea formalitatilor in vederea executarii analizelor/determinarilor necesare lucrarii lor de doctoratura.              

Dupa finalizarea formalitatilor de inscriere,  SCIENT pune -gratuit-  la dispozitia aplicantilor infrastructura de care dispune astfel incat sub directa indrumare/supraveghere a specialistilor sai, doctoranzii sa isi execute singuri analizele pentru lucrarea de doctorat.

SCIENT te va ajuta sa dobandesti si sa-ti imbunatatesti competentele in analiza instrumentala pentru te  integra cu succes intr-un domeniu ofertant.