Despre noi

Deschis in Februarie 2015 ca urmare a unei investitii de circa 10 milioane de  euro, SCIENT este un Centru de Cercetare pentru Analiza Instrumentala ce include 10 laboratoare echipate cu tehnologie de ultima ora in analiza intrumentala, operate de analisti cu inalta calificare.

Atat cercetatorii cu specializari in diverse domenii care compun colectivul SCIENT, cat si varietatea tehnicilor de care dispune, ne indreptatesc sa afirmam ca SCIENT reprezinta solutia ideala in domeniul cercetarii in analiza instrumentala.

Proiectele de cercetare, dezvoltarea de metode de analiza intrumentala, dar si trainingurile specializate sunt principalele obiective ale Centrului de Cercetare. SCIENT detine o sala de conferinte cu o capacitate de 80 locuri, unde initiaza si organizeaza seminarii pe diverse teme cu aplicabilitate in diverse industrii precum: industria farmaceutica, agribusiness, industria alimentara, mediu.

Misiune

Sa generam proiecte de cercetare fundamentala si de cercetare aplicata in chimie, biochimie care imbunatatesc calitatea vietii Romanilor. Sa formam specialisti  in domeniul analizei instrumentale.

Viziune

SCIENT –  Lider Regional in Cercetarea Privata si in Trainingul Specializat pentru analiza instrumentala.

Valori

Profesionalism | Responsabilitate | Patriotism | Inovare si Creativitate | Pro-activitate | Viziune asupra Viitorului.

 

Proiectul asigura o contributie semnificativa la promovarea dezvoltarii durabile si a egalitatii de sanse, prin:

  • facilitarea realizarii de cercetari specifice in domenii de prima importanta pentru individ precum sanatatea, protectia mediului, securitatea alimentara, ce vor conduce la rezultate aplicative importante;
  • printr-o solutie tehnica optima in raport cu diferite tipuri de consumuri necesare realizarii proiectului si in raport cu necesitatile specifice ale persoanelor cu dizabilitati;
  • prin politicile privind resursele umane orientate spre competenta si egalitatea de sanse;

 

 

Locatie

Cladirea noastra este pozitionata pe DN 1, pe sensul Bucuresti – Ploiesti la circa 500 m dupa iesirea din Localitatea Saftica, pe partea dreapta a drumului, fiind usor vizibila chiar si noaptea. Nu va faceti griji ca o veti rata! Daca se va intampla, dati-ne un telefon si va vom ajuta sa ajungeti la noi repede si in siguranta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Compania Cromatec Plus SRL ofera clientilor sai servicii personalizate rezultand astfel o solutie integrata

S-a constatat ca din ce in ce mai multi clienti ai societatii au nevoie de servicii de analiza si testare pentru diferite situatii complexe care apar in mod periodic (testarea gradului de  migrare a plumbului si cadmiului catre diferite alimente, testarea existentei Salmonela in anumite alimente, analiza poluarii cu anumite substante chimice a unei zone, determinarea azotitului de sodiu din preparate de carne etc.). In acest context, utilizarea echipamentelor de analiza si testare de catre acesti clienti devine ineficienta in conditiile in care situatiile respective implica un anumit grad de inovare in ceea ce priveste metoda de testare pentru situatia particulara, inclusiv privind modul de utilizare optima a echipamentelor si pregatirea probelor.

Astfel, derularea unui proces de inovare cu resurse umane inalt calificate pentru fiecare situatie particulara pentru care este necesara o alta metoda, nu reprezinta o alternativa viabila pentru beneficiari (agentii de protectia mediului, directii de sanatate publica, etc.) – deoarece structura si costurile de personal s-ar incarca foarte mult.

In acest context, o solutie eficienta este de a apela la serviciile unui centru specializat de cercetare-dezvoltare-inovare care sa dezvolte metode de testare pentru fiecare situatie particulara. Si asa s-a nascut ideea de a crea Centrul de Cercetare pentru Analiza Instrumentala – SCIENT.

 

Cercetare pentru Analiza Instrumentala – SCIENT

Totodata, Cromatec a observat interesul si nevoia tot mai mare a clientilor pentru consultanta in ceea ce priveste metodele si tehnicile de analiza particularizate care sa raspunda specific cerintelor acestora si in acelasi timp sa eficientizeze echipamentele pe care acestia le utilizeaza, serviciu foarte putin dezvoltat pe piata romaneasca, dar si in regiune in tari precum Bulgaria sau Serbia. De asemenea, Cromatec a identificat si un alt serviciu care ar putea veni in intampinarea nevoilor clientilor care activeaza in domeniul „Masurare-Testare” sau pentru care acest domeniu reprezinta o componenta indispensabila si anume training integrat pentru  insusirea metodelor si tehnicilor de analiza dedicat unor aplicatii specifice precum controlul calitatii mediului, siguranta alimentara, industria petro-chimica, etc. Acest tip de training nu este oferit de alti competitori, conferindu-i astfel un avantaj competitiv societatii Cromatec. In Romania training-ul pentru metode si tehnici de analiza instrumentala este oferit contra cost, in general de producatorii internationali de echipamente si este destinat distribuitorilor proprii, utilizatorii finali nebeneficiind de astfel de servicii. In plus, producatorii de echipamente nu realizeaza un training dedicat unor anumite sectoare ci efectueaza training-uri cel mai adesea cu ocazia lansarii unor noi modele de echipamente.

Aceste servicii complementare (training, consultanta) impreuna cu serviciile de baza de analiza si testare se bazeaza pe cunoasterea intensiva (“Knowledge Intensive Services”)  si pot fi optim dezvoltate doar pe baza altor servicii de cunoastere intensiva si anume pe baza cercetarii -dezvoltarii in domeniul tehnicilor si metodelor de analiza instrumentala.

In prezent, activitatea de cercetare din domeniul analizei instrumentale din tara noastra se desfasoara cu precadere in cadrul Institutelor de Cercetare si in Universitati, unde, datorita conjuncturii economice, corelarea celor patru factori esentiali pentru obtinerea eficienta a rezultatelor cercetarii se regaseste la un nivel scazut.

 

Cei patru factori determinanti pentru obtinerea de rezultate, intr-un mod optim, in domeniul cercetarii din sectorul „Masurare-Testare” sunt:

  • aparatura si echipamentele de ultima generatie care asigura performante ridicate si o varietate de optiuni;
  • personalul de specialitate care utilizeaza infrastructura: cercetatorii;
  • personalul de specialitate care modeleaza parametrii infrastructurii tehnice: specialisti analiza instrumentala;
  • managementul performant care orienteaza activitatea de cercetare in directia valorificarii oportunitatilor economice, in stransa legatura cu cerintele pietei