Analiza Termica

Laborator de Analiza Termica – TA

  • Calorimetru cu scanare diferentiala, model DSC 8500 .Permite analiza modului  în care capacitatea calorica a unui material variaza cu temperatura. Este folosit pentru determinarea transformarilor de faza ce au loc in proba.Aplicabilitate in domeniul  farmaceutic, al  polimerilor, al produse alimentare, in agricultura, in domeniul semiconductorilor, etc
  • Analiza dinamică mecanică, model DMA 8000, Permite caracterizarea proprietatilor unui material  în funcție de temperatură, timp, frecvență, stres, atmosfera sau o combinație a acestor parametri. Prezenta baii de fluid  permite colectarea datelor unei probe imersate în soluții sub diverse condiții. Permite analiza polimerilor, a polietileniglicolilor, a pudrelor cristaline si amorfe, a semiconductorilor, etc.
  • Analizor termogravimetric, model TGA – Pyris 1, Permite monitorizarea variatiei masei unei substanțe funcție de temperatură / timp, într-o atmosferă controlată. Permite analizarea de probe lichide sau solide, pulberi, filme, cristale. Se aplica in diferite domenii: industria alimentara, farmaceutica, petrochimica, mediu. Tehnica cuplata cu spectroscopia în infraroșu (TG-IR) poate furniza informații detaliate cu privire la cantitatea și natura compusilor degajati fara a necesita prepararea prealabila a probei.
  • Analizor elemental,  model 2400 Series II CHNS/O, Permite determinarea cantitativa  a concentratiei de carbon, hidrogen, azot, sulf si oxigen din probele organice. Acest tip de aparat poate rula in 3 moduri: CHN, CHNS sau Oxygen .